KÖZPONTI KORMÁNYZATI SZOLGÁLTATÁS BUSZ (KKSZB)

SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

A Központi Kormányzati Szolgáltatás Busz (KKSZB) nevű központi elektronikus ügyintézési szolgáltatás kialakításával megteremtődött a csatlakozott nyilvántartásokkal való adatkapcsolatok tekintetében a mai „pókhálószerű” architektúra szabványos működésen alapuló, szolgáltatásbusz logikájú, rugalmas, átlátható, üzembiztos megoldással való kiváltási lehetősége.

A KKSzB garantálja, hogy a célhoz és jogalaphoz kötöttség vizsgálata továbbra is a csatlakozott nyilvántartásokat vezető szervek felelősségi körében maradjon. A rajta keresztül történő kommunikációk üzeneteibe nem néz bele, azokat zárt borítékként kezeli, és egyszerűen implementálható, https protokoll feletti azonosítási és címzési metodikájának köszönhetően nem lassít az adatkapcsolatokon, viszont azokat egyszerűen menedzselhetővé és transzparenssé teszi.

Általa megvalósulhat a magyar közigazgatásban az alkalmazások közötti interfész, vagyis rendszer-rendszer kapcsolatok kialakításának egységes formája, melynek adminisztrációja letisztult felületeken válik kezelhetővé, a Rendszer Felhatalmazási Nyilvántartásban, illetve a Szolgáltatás katalógusban. A KKSzB a hozzá csatlakozott állami szerveken túl a piaci szereplők számára is lehetővé teszi, hogy a jogszabályokban meghatározott adateléréseket, szolgáltatásokat modern felületek segítségével, egy csatlakozási ponton, KKSzB-n keresztül érjék el.

A témával, illetve a csatlakozással kapcsolatos kérdéseket a KKSZB Támogatás csapata, a kkszb@idomsoft.hu e-mail címen várja.

Csatlakozási igény benyújtásához, kérjük kattintson az Új csatlakozás indítása feliratra.

 

Dokumentumok elérhetősége:

www.idomsoft.hu/kkszb